Fotografering

Att ta bilder är som bekant väldigt roligt, och idag är det, tack vare digitalkameran, betydligt mer tacksamt att ta bilder eftersom man inte behöver begränsa sig till hur mycket film man har kvar. Det går att ta i princip hur många bilder som helst. Man behöver dessutom inte längre lämna in korten för framkallning, utan det går att titta på dem direkt i kameran, på datorn eller på mobiltelefonen.

Fotograf

För den som vill utveckla och fördjupa sitt fotointresse och ta riktigt bra bilder är möjligheterna också betydligt bättre eftersom en systemkamera idag inte behöver kosta mer än några tusenlappar. Lägg därtill den uppsjö av guider som finns på internet så har du goda förutsättningar att bli en mästerfotograf.

Märken

Men vilka märken är det som gäller när man ska inhandla sin kamera? Det finns ett stort antal aktörer på marknaden, men endast ett fåtal utmärker sig. Ett av de mest välrenommerade märkena när det kommer till kameror är Nikon. Företaget har anor som sträcker sig hundra år tillbaka i tiden. De var bland de främsta på den gamla analoga tiden och har inte tappat varken expertis eller kvalitet i övergången till den digitala eran. Canon må inte vara riktigt lika gammalt som Nikon, men deras kameror håller otroligt hög kvalitet. Framförallt systemkamerorna i EOS-serien har blivit en stor succé och dessa är ett bra val för den som vill börja fotografera med systemkameror utan att helt tömma kontot. Även elektronikjätten Sony har framgångsrikt tagit sig an utmaningen att skapa prisvärda kameror. De har främst satsat på högkvalitativa ”vanliga” digitalkameror snarare än systemkameror. Ett populärt upplägg är att komplettera en systemkamera från Nikon eller Canon med en mindre digitalkamera, till exempel Cyber-Shot, från Sony.